Za akreditaciju laboratorija u RS 40.000 KM

Bez autora
Feb 13 2011

Poljoprivredni institut Republike Srpske /RS/ intenzivno provodi proces akreditacije svojih laboratorija u skladu sa ISO standardima 17025, a za obezbjeđenje urbanističko-tehničkih uslova izdvojeno je 40.000 KM. Za akreditaciju, koja se odvija po projektu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i švedskog centra "Svedek", Institut će izvršiti nadogradnju sprata zgrade, te proširenje i tehničko opremanje laboratorija. Sredstva za finansiranje projekta "Institucionalno jačanje kapaciteta Poljoprivrednog instituta RS" obezbijediće se iz Razvojnog programa RS i Svjetske banke. Poljoprivredni institut uradio je u 2010. godini oko 13.000 analiza hrane, u okviru kojih su kontrole prisustva pesticida, teških metala, te raznih bolesti, a obavlja su se u otežanim uslovima.

Za akreditaciju laboratorija u RS 40.000 KMPoljoprivredni institut Republike Srpske /RS/ intenzivno provodi proces akreditacije svojih laboratorija u skladu sa ISO standardima 17025, a za obezbjeđenje urbanističko-tehničkih uslova izdvojeno je 40.000 KM.

Za akreditaciju, koja se odvija po projektu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i švedskog centra "Svedek", Institut će izvršiti nadogradnju sprata zgrade, te proširenje i tehničko opremanje laboratorija, saopšteno je iz ove ustanove.

Sredstva za finansiranje projekta "Institucionalno jačanje kapaciteta Poljoprivrednog instituta RS" obezbijediće se iz Razvojnog programa RS i Svjetske banke.

Poljoprivredni institut uradio je u 2010. godini oko 13.000 analiza hrane, u okviru kojih su kontrole prisustva pesticida, teških metala, te raznih bolesti, a obavlja su se u otežanim uslovima.

"Ove godine pojačali smo kontrole, kako bi spriječili da se na tržištu prodaje nekvalitetna hrana i poljoprivredni proizvodi. To je još veći razlog da akreditaciju što prije završimo, u čemu očekujemo pomoć Vlade i Ministarstva poljoprivrede RS", rekao je direktor Instituta Mihajlo Marković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik